Meggyes-marcipános metélt zsemlében sütve
Hozzávalók: 25 dkg rövid metélt 1 üveg magozott meggybefőtt 8 szikkadt zsemle ...

A marcipán szinte bármelyik gyümölccsel jól harmonizál

Hozzávalók:
25 dkg rövid metélt
1 üveg magozott meggybefőtt
8 szikkadt zsemle
A zsemle áztatásához:
3 dl tej
4 dkg cukor
2 tojássárgája
A mártáshoz:
3 tojás
8 dkg cukor
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet őrölt fahéj
10 dkg fehér marcipán
1 db citrom reszelt héja
1 dl tejföl
A tepsi kikenéséhez:
vaj
A díszítő habhoz:
2 tojásfehérje
4 dkg cukor
A tálaláshoz:
1 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor
porcukor
tetszőleges gyümölcs

Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd lehűtjük. A meggyet lecsepegtetjük. A zsemlék kalapját levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A tejet meglangyosítjuk. A tojásokat (3+2) a felhasználási adagok szerint szétválasztjuk. A mártáshoz a 4 dkg cukorral a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A marcipánt durvára lereszeljük. A mártáshoz a 3 tojássárgáját habosra keverjük a megmaradt cukorral (4 dkg) és a vajjal. Beletesszük a vaníliás cukrot, a fahéjat, a reszelt marcipánt, a lé nélküli meggyet, csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, és a tejfölt. Összekeverjük. A kifőtt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, összeforgatjuk, és óvatosan belekeverjük a tojáshabot is. A zsemlék áztatásához a 2 tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a tejjel, a zsemléket megforgatjuk benne. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A zsemléket megtöltjük a tésztás masszával, és tűzálló tálba egymás mellé rakjuk őket. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Mialatt sül, a megmaradt 2 tojásfehérjéből 4 dkg cukorral nagyon kemény habot verünk. Amikor kivettük a töltött zsemléket a sütőből, a készüléket 200 C-fokra felhevítjük. A zsemlék tetejére rátesszük a habot, és pár percre visszatesszük a forró sütőbe, amíg a tetejük megpirul. Közben az öntethez a pudingport a megadott módon kikeverjük, a visszamaradt meggylevet is hozzáadjuk. A zsemléket forrón, a porcukorral megszórva, tetszőleges gyümölcsökkel díszítve, az öntettel együtt tálaljuk. 

Marcipán gyönyörűség

 Forrás: http://www.mindmegette.hu


ajándéktárgy, cukrászat, édesség, reklám, reklámeszköz, reklámtárgy, ajándék, ajándékáru, ajándékcikk, ajándékcsomag, ajándékcsomagolás, ajándékkosár, ajándékötlet, ajándékszolgálat, ajándéktárgy kivitelezés, ajándéktárgy tervezés, anyáknapi ajándék, aszalt gyümölcs, bejgli, bonbon, cégajándék, cégemblémás ajándék, céges ajándék, céges édesség, cukorka, csokoládé, csomagolás, desszert, díszcsomagolás, egyedi ajándék, egyedi reklámtárgy, exkluzív ajándék, édesség csomagolás, étcsokoládé, filteres tea, fűszer, gyümölcstea, karácsonyi ajándék, kávé, konyakmeggy, köszönőajándék, kreatív ajándék, kuglóf, marcipán, marcipándesszert, minicsokoládé, névnapi ajándék, promóciós ajándék, rágógumi, reklámajándék, reklámajándék-tervezés, reklámajándéktárgy, reklámajándéktárgy készítés, reklámcukor, reklámcukorka, reklámcsoki, reklámcsokoládé, reklámcsomagolás, reklámédesség, reprezentatív ajándék, szaloncukor, szóróajándék, tea, tejcsokoládé, valentínnapi ajándék, VIP ajándék